Без да се усетим, политически коректният език и поведение доведоха до

...
Без да се усетим, политически коректният език и поведение доведоха до
Коментари Харесай

Виза Недялкова: Политиците нямат отговори, но хората ще им ги покажат

" Без да се усетим, политически правилният език и държание доведоха до доста огромни последици в наши дни. Това вече не е просто да не казваш тази думичка, а други, някакви нови думи. Това към този момент е тип мислене, което е доста повече от просто държание. Появява се нещо като " 1984 ", има новоговор, има двумислие. Всичко това пристигна от подмяната на една думичка с друга. (…) Това за новоговора е доста тягостно. "

Това сподели пред журналистът Виза Недялкова. Според нея " като хора, живеещи в България, ние имаме опит в двумислието и сме се потопили доста крепко в него ".

Много се приказва за инфлацията. Сега ни описват, че тя стартира от войната, само че стартира преди този момент – от ковида, с огромното разпределяне на пари, означи като образец журналистът и направи прилика с 90-те години.

" Човек има толкоз независимост, колкото той желае и колкото той си вземе. Купува се единствено това, което се продава. Когато бяха 90-те години, обстоятелствата бяха на масата, бяха общи за всички и битката беше не за обстоятелствата, интерпретацията беше значима. Това беше огромната борба. Сега има единствено тълкования, обстоятелства няма, обстоятелствата не са общи сред хората, които мислят разнообразни неща. Това основава огромната драма на неразбирателството, тъй като ние тръгваме от разнообразни направления всякога, когато заставаме един против различен. "

" Наскоро отново се заприказва за " могъщата съветска агитация, която ни е промила мозъците ". Аз се запитвам каква е тази мощна, невероятна агитация, която е позволила 60 и няколко % от американците да считат, че Втората международна война е била сред Щатите и Съветския съюз, към 60% от същите тези американци считат, че Съветският съюз е хвърлил бомбите над Хирошима и Нагасаки. Това е изключителна съветска агитация! Дори във времето на социализма тя не успяваше да ни убеди в някои неща ", разяснява Виза Недялкова и добави:

" От време на време си споделям – какви са тези европейски полезности? Ами, ние тези неща сме ги приели, единствено че покрай полезностите имаме ли някакви цели? Какво вършим около това? "

В предаването " Политически НЕкоректно " Недялкова предвижда, че " ще се случи нещо и няма да вървим на шести избори ". Според нея Политическа партия са избързали с позицията си, с цел да угодят на своя електорат.

" Голямото време на интелигенцията продължава, както виждам. По предпочитание на интелектуалците ще им пристигна акълът и ще кажат – добре, ние сме национално виновни. "

" Партиите победителки – какво им е на едните и на другите? И двете са насочени вярно, полезностите идентични, солидарността идентична, русофобията идентична. Драмата е само чекмеджето ", акцентира журналистът. 

В коментар за мълчанието на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ след вота и медийните изказвания на първите две политически сили, които бяха затворени за въпроси, тя посочи, че " всеки го е боязън в този момент да не каже нещо, което може да попречи на някаква бъдеща структура ".

" Едни хора, които желаят да ръководят цяла европейска страна и си мислят, че постоянно ще грее слънце, ще цъфтят цветя, ще пеят птички и камъните няма да падат от небето. Такава липса на натурализъм. Наивност ли е, нелепост ли е, какво е това? Май мълчанието демонстрира, че стартират да виждат действителността. Нямат отговори. И хората полека-лека ще им ги покажат. "

За първи път от 30 година Съединени американски щати са се втренчили в България, счита Виза Недялкова.

" Ние станахме прекомерно забавни. То се усеща. Те по този начин и Украйна откриха. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР